همانطور که در تصاویر ضبط شده دوربینها مشخص است، یکی از همان مردان در پارکینگ رستوران به او حمله میکند و با باتوم به سرش ضربهای را وارد میکند و او به زمین میافتد.
در همان تصاویر مردی نیز دیده میشود که تلاش میکند آن مرد را از توگچه دور کند اما موفق نمیشود.
توگچه قبل از اینکه دیگر دکترها از او قطع امید کنند و بگویند که مرگ مغزی شده است، دو هفته در کما بود. پدر و مادر او در بیست و سومین سالگرد تولدش به قطع شدن دستگاهها از بدن او رضایت دادند.
صدها نفر از مردم عزادار در مسجد محلی آن منطقه پیش از دفن او حضور پیدا کردند. یک نفر از آن 18 نفری که در حمله به این دختر، در شب 15 نوامبر دخالت داشتند، هنوز زندانی است؛ اتفاقی که آلمان را در شوک فرو برده است.
مراسم یادمان توگچه آلبایراک در مسجدی در منطقه Waechtersbach با حضور ولکر بافیر نماینده منطقه Hesse برگزار شد. همچنین سفیر ترکیه نیز در این مراسم حضور پیدا کرد. آقای بافیر در سخنانی از ترسی که حمله به این دختر در منطقه ایجاد کرده گفت و مرگ او ناراحتکنندهتر خواند. مراسم تشییع جنازه او به سمت منطقه محل تولد توگچه آلبایراک ادامه پیدا کرد.
مراسم نماز میت او در حالی برگزار شد که بسیاری از مردم حاضر در مراسم در حال گریه بودند و همزمان هم برف بر سر آنها میبارید. صحنههای دلخراشی دیده میشد؛ پرچم آلمان و ترکیه هر دو کنار تابوت او دیده میشد. توگچه که از تبار ترکیه بود این روزها به یک قهرمان ملی در آلمان تبدیل شده است. همانطور که در مراسم تشییع جنازه او تعداد بسیاری عکسش را به سر خود وصل کرده بودند. شرکتکنندگان در مراسم گلها و شمعهایی را به یاد او در دست داشتند.
تعدادی از دختران جوان که چشمانشان با اشک پر شده بود در این مراسم پارچه نوشتهای را در دست داشتند که بر روی آن نوشته بود: «ما به سرعت آنهایی را که ما را به گریه انداختند فراموش میکنیم. ما همیشه آنهایی که ما را شاد کردهاند را به یاد خواهیم داشت.»
یوآخیم گاوک رئیس جمهور آلمان نیز به این اتفاق واکنش نشان داده و شخصیت توگچه را نمونه تفسیر کرده و میگوید: این دختر شجاعتی مثالزدنی و رفتاری اخلاقی را نشان داده است.
گاوک در نامهای به خانواده توگچه نوشته است که من هم مانند باقی شهروندان از این اتفاق دچار شوک و از این اقدام وحشتناک دچار ترس شدهام. ما برای توگچه احترام و قدر بسیاری قائل هستیم.
در حالی که چند هفته از درگذشت توگچه میگذرد، بازتابها نسبت به اقدام این دختر شجاع همچنان ادامه دارد.
کاربر یکی از شبکههای اجتماعی در پیامی نوشت: غمانگیز است که میبینیم انسانهای جوانی همانند توگچه زندگیشان را از دست میدهند چون از خود شهامت نشان دادهاند. روحش شاد.
در یکی از بازیهای فوتبال لیگ آلمان، "هریس سفروویچ" بازیکن سوئیسی تیم "آینتراخت فرانکفورت" پس از آنکه در بازی مقابل تیم "بورسیا دورتموند" گلی به ثمر رساند خوشحالی پس از گل خود را با نشان دادن زیرپیراهنی خود نشان داد که بر روی آن نوشته بود "توگچه = شهامت، فرشته، شجاعت و احترام".
توجهها به تراژدی توگچه همچنان در حال گسترش است. ماجرای توگچه که اصالتی ترک تبار دارد، با توجه رسانههای ترکیه همراه بود. روزنامه صباح ترکیه برای صفحه نخست خود تیتر "یک دختر ترک شجاع در آلمان" انتخاب کرده بود.
یکی دیگر از روزنامههای ترکیهای نوشته بود "سپاس توگچه، دوستت داریم". این در حالی است که روزنامههای آمریکا، استرالیا و کشورهای آمریکای لاتین نیز مقالههایی درباره شجاعت توگچه نوشته بودند.
تا اوایل دسامبر بیش از 150 هزار نفر در سرتاسر جهان درخواستی را امضا کردند که طی آن خواستار اعطای نشان لیافت آلمان فدرال به توگچه بودند. این نشان تنها به کسانی اعطا میشود که از خود شهامتی ویژه نشان داده باشند.
شواهد تاییدکننده ناامنی برای زنان در دنیایی که به «رواداری» و «تساهل» مشهور شده است روز به روز در حال افزایش است. «مروه الشربینی» یک دختر مسلمان 3 سال پیش در دادگاه رسمی کشور آلمان با 18 ضربه چاقو به شهادت رسید.